Landbrukstjenester Hedmarken

To ekte cowgirls fra Tsjekkia

DSC_0259

 

Klara Sefrankova og Kristyna Palenikova er virkelig ekte cowgirls fra Tsjekkia, de har begge landbruksutdanning fra hjemlandet og de jobber som røktere her hos oss nå. Klara har vært her siden 2013, og hele tiden hos Ole Morten Houmb  i Veldre og Kristyna har vært her i 5 år, det første året i Valdres, men etter det fast hos Sigvart Jovall i Brumunddal. De leier også hus av disse bøndene, noe begge er kjempefornøyd med. Begge jentene jobber innimellom hos andre bønder. Slik får de variasjon i arbeidet.

Vi besøkte Klare og Kristyna hos Sigvart og Ole Morten en vakker solfylt dag i juni, begge stedene blir vi så godt mottatt og jeg kan virkelig se at disse jenten har ett godt lag med både jobben sin og de er mest som en del av familien. Stemningen er god og det er lett å se de trives med både folk og fe (og alle andre dyr som måtte finnes på gården)

Klara og Kristyna trives så godt at de slett ikke har noen planer om å reise tilbake til Tsjekkia, annet enn på ferie da. Det gleder de seg til, ellers har de mye kontakt med andre tsjekkere her i Norge, men begge har også et stort kontaktnett blant nordmenn. Jentene er noen skikkelig sprekinger, ikke nok med at de steller ku, men de trener også mye på fritiden, både med sykkel, på beina og på treningsstudio. De kan begge stolt vise frem diplom fra Birkerbeinerløpet.

Vi er heldig som har slike flinke, humørfylte jenter som jobber for oss. Det er begge bøndene helt enige i, de kunne ikke klart seg uten disse spreke cowgirlsa=)

Bonden er veldig fornøyd med Kristynas innsats i fjøset, og hennes håndlag med dyrene.

Bonden er veldig fornøyd med Kristynas innsats i fjøset, og hennes håndlag med dyrene.

Denne kua har Klare ett spesielt forhold til, hun har fulgt den fra hun var kalv og den er spesielt snill.

Denne kua har Klara ett spesielt forhold til, den er spesielt snill og Klara har fulgt den fra den var kalv.

Reingjøring er viktig, og Klara er flink med høytrykken.

Reingjøring er viktig, og Klara er flink med høytrykken.