Landbrukstjenester Hedmarken

Bli kjent med Amanuel, han har laget seg ett godt liv i Norge

Bli litt bedre kjent med Amanuel

I sommer kom det innom en kar som hadde lyst til å jobbe hos oss. Han lurte på om vi trengte flere folk. Amanuel kunne skilte med agronom utdannelse, kurs i kylling plukking, og gode referanser. Og vi har mange bønder som kunne trenge litt hjelp her og der. Så vi slo til.

Han har allerede vært rundt om hos mange bønder, og vært med på noen fjørfeplukkinger, men nå har vi lyst til å vite litt mer om denne karen. Så vi inviterte han til kontoret en tur.

Amanuel er 28 år og kom som flyktning til Norge fra Eritrea for 6 år siden. Han flyktet fra det militære regimet og maktmisbruket de ble utsatt for. Han flyktet sammen med venner gjennom Sahara og videre til Italia og derfra direkte til Norge. Resten av Amanuels familie oppholdt seg i Sveits, men Amanuel mente det var bedre sjanser til ett godt og nytt liv i Norge. Han mener det er lettere å ha en annen hudfarge og få respekt her eller mange andre land i Europa.

Han bodde først ett år på asylmottak på Dombås, han flyttet så til Tynset hvor han tok ett år på grunnskole, 1 år med norskopplæring og så videre med 3 år på landbruksskole på Alvdal. Førerkort med henger tok han også, slik at han kan kjøre traktor. Han liker dyr og å jobbe med landbruk. Han kommer fra landsbygda i Eritrea, men landbruket der er veldig forskjellig fra her.

Amanuel forteller at den største overgangen fra hjemlandet er det kalde klimaet, det tok lang tid å venne seg til vintrene på Tynset. I sommer flyttet han ned til Hamar for å komme nærmere venner og landsmenn og den ortodokse kirken han tilhører.

Nå drømmer han om å gifte seg med kjæresten og kjøpe hus her i område, og kjenner vi han rett greier han begge deler inne kort tid. For Amanuel får til det han vil og han har greid å skape seg ett selvstendig og godt liv her på veldig kort tid.

Så velkommen til oss Amanual=)

Og om noen bønder ser innlegget og ønsker en dag eller fem fri er det bare å kontakte oss, så kommer Amauel ut til dere.