Landbrukstjenester Hedmarken

Fra baker til avløser, en god avgjørelse.

 

 

Morten har etter 15 år som baker gått over til jobb som 50% avløser på gården til Anne- Cathrine Blakstad. Han har ikke angret, etter 2 år på gård.

Anne Cathrine spisser nå drifta mot å øke produksjon av økologisk kylling, hun har også kornproduksjon, men bringebær sluttet hun med for noen ar siden. Fjøset er nytt og moderne, hvor kyllingen kan se dagslys gjennom store flotte vinduer, og vi kan kikke inn til drift og kylling på en trygg og smittevennlig måte. Bonden er veldig gjestfri og opptatt av å gjøre egen drift og bondeyrket kjent og spre kunnskap om hvordan maten vår blir produsert.

Morten hadde ingen erfaring fra landbruk før, så læringskurven har vært bratt, men han visste at han ønsket å jobbe med dette etter mange år i bakerbransjen. Her fikk ha en flott anledning til å jobbe både med landbruk og matproduksjon. Mortens erfaring innen matproduksjon ser bonden som en stor fordel. Han er dessuten en smart fyr som tar ting fort. Anne Cathrine sier hun er imponert over hvordan han tar alle utfordringer på strak arm, og alltid er positiv og velvillig innstilt.

Begge mener kommunikasjon er en viktig forutsetning og grunn til at de trives i hverdagen. Morten har nå en allsidig og variert arbeidsdag hvor ingen dager er helt lik. Og bonden sette ekstra stor pris på at Morten selv ser hva som må gjøres og at han er veldig selvgående, og Morten setter stor pris på tilliten han får.

Fra nyttår ansetter Anne Cathrine Morten i 100% stilling, så da blir det mer ansvar og mer oppgaver for dette arbeidslaget i mange år fremover. Vi må legge til at det er godt samarbeid med eldste generasjon på gården også. Både Anne Cathrine og Morten sier de lære mye av Leiv som er Anne Catrines pensjonerte far.